Според него сме свидетели на започването на една от най-мръсните кампании, която България е имала

Много исках да имаме честен човек шеф на щаба на изборите, защото знаех, че това, което се случи, ще се случи. Това каза съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков. Коментара си той направи след изслушването в парламента на министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов относно Мартин Божанов-Нотариуса.

Радев: Главчев заяви, че ще бъде готов със състава на Министерския съвет до края на деня

„Ако нямаме честен човек за шеф на щаба на изборите, ще има безобразия на купуване на гласове, което се случи по време на местния вот, посочи Петков. Г-н Стоянов има само двама шефове. Единият се казва г-н Борисов, а другият - г-н Пеевски”, допълни Петков.

Според съпредседателя на ПГ на ПП-ДБ сме свидетели на започването на една от най-мръсните кампании, която България е имала. „Реално бухалките се извадиха отново. През вчерашния ден – арести на висши длъжностни лица в „Митници“ без яснота какво се случва, как се случва, никой не излиза да казва нищо. Днес изчезва главният секретар – никой не знае къде е, бил си подал оставката. Калин Стоянов излъга вътре, че в първия момент не знаел какво се случва с главния секретар, а информацията, която имаме, е, че вчера са претърсвали неговия офис“, добави Петков.

Стоянов: Петков поиска зам.-министър Кирил Ценкин да бъде шеф на оперативния щаб за изборите

Не получихме отговор дали Мартин Божанов е бил сътрудник на МВР, каза Христо Иванов. „Днешното изслушване на министъра на вътрешните работи в оставка отново затвърди нашето становище, че той не може да продължи да изпълнява тази дейност и да бъде част от служебно правителство, което да организира честни избори”, коментира Иванов.

Според депутата документите в секретното деловодство са откази да се предостави информация на временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов. "Нито документално, нито устно получихме отговор на простия въпрос дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР и ако е бил, това било ли е елемент от злоупотреба с този статут, защото това е големият въпрос", добави Христо Иванов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Източник: Никол Николова, БТА