Мъжът се бори срещу самоубийствата в страната

Нигерийският плувец и треньор Самуел Акинродойе преплува разстоянието от близо 12 километра по дължината на най-дългия мост в Лагос. Неговата цел е да повиши осведомеността на хората относно проблемите, свързани с психичното здраве, разказва Voice of America (VOA). Той решава да започне тази кампания, след като негов приятел прави опит да сложи край на живота си.

Изкуството като лек за душата след тежка диагноза

„Хората не трябва да мислят, че самоубийството е опция за тях. Животът може да се промени за миг. Никой не трябва да мисли за самоубийство“, казва той.

Мостът в пристанищния град Лагос е известен с многото случаи на самоубийства. Хора, които са решили, че животът няма какво повече да им предложи, просто се качват там и скачат във водата, предава Voice of America (VOA). Плувецът се бори с срещу това.

Изкуството като лек за душата след тежка диагноза

Докладът на УНИЦЕФ от 2021 г. показа, че всеки шести нигериец на възраст между 15 и 24 години е депресиран, има пристъпи на тревожност или  други проблеми, свързани психичното здраве. Според медицински специалисти в консервативното общество на Нигерия има стигма, свързана с психичното здраве, която трябва да бъде преодоляна.    

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of America (VOA), dariknews.bg