„Ще направим данните от проверките публични", каза кметът Терзиев

Проверяват общински и държавни имоти в цяла София за установяване на незаконни постройки и опасни сгради. Заповедта е издадена от кмета Васил Терзиев, съобщи той в официалната си страница във Facebook.

Премахват незаконните павилиони около КАТ - София

Терзиев обясни, че районните кметове и техните администрации ще имат три месеца, за да установят незаконните постройки и сградите, за които има риск от срутване, възникване на пожар, негодни за използване, не могат да бъдат ремонтирани или са вредни в санитарно-хигиенно отношение. „Ще направим данните от проверките публични, когато съберем цялата информация. Като следваща стъпка планираме огледи и картиране на незаконни или описани постройки и в частни имоти", добави той.

Събориха незаконен хотел в Държавно ловно стопанство „Искър“

По повод започналото преди дни принудително премахване на три незаконни постройки край брега на язовир „Искър“, които са на територията на държавното ловно стопанство „Искър“, Терзиев обясни, че това е провокирало много граждани да подават сигнали за други незаконни или опасни обекти.

„Столичната община не за първи път премахва незаконни постройки. Целта ни този път е да подобрим цялата система по контрол, установяване, бюджетиране и осигуряване на средства за премахване на незаконни постройки и планирането на тези дейности, вместо действия на парче”, категоричен е Терзиев. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БТА, Ирина Евгениева