През туристическия сезон в града предстоят много събития

Летене с балон над Белоградчишките скали, творчески семейни работилници и дегустация на местни гозби и специалитети – това е само малка част от подготвените изненади днес по повод откриването на туристическия сезон в Белоградчик.

Българските скали - легенди, екстремни изживявания и красиви гледки (ГАЛЕРИЯ)

Два балона ще покажат на любителите на екстремните усещания красотата на природния феномен. Жители на други градове пристигнаха в Белоградчик, за да станат част от празника.

Балонена фиеста в небето над Белоградчишките скали

„През туристическия сезон в града предстоят много събития. Предстои оперен фестивал, който ще се проведе през първите седмици на август. В града ще се проведе и моноспектакъл на Деян Донков. Той ще е през последната седмица на месец август. Деян Донков е нашето рекламно лица, на Белоградчик”, каза кмета на населеното място Боян Минков. Той добави, че района ще приеме и множество фестивали, сред тях и международни, както и спортни събития. „Постарали сме се културният календар да бъде толкова богат, че всяка седмица да има събитие”, добави градоначалника. По думите му гостите на града ще има какво да видят.

Целия репортаж гледайте във видеото.