Инцидентът е станал в събота вечерта

Шофьор с бус удари няколко паркирани автомобила в столичния квартал „Люлин” снощи, научи NOVA.  Пред блок, в района, са ударени три коли, 7 колчета, пътен знак и кофа за смет. След като ги помита, шофьорът продължава да се движи и удря още една паркирана кола.

Шофьор с близо 2 промила помете три коли и се обърна по таван

Спрян е от служители на Девето РУ, а екип на КАТ-СДВР го е тествал с дрегер. Пробата му е положителна - 2.6 промила алкохол. При инцидента няма пострадали.

 „Всички коли бяха една в друга, снощи ги разместихме. Явно водачът е бил много пиян”, каза  Найден Павлов, потърпевш от инцидента.

Борислав Кирилов, чията кола също е пострадала добави, че не е чул нищо.

 Собственикът на третата кола Антоанета Маринова уточни, че има застраховка, а полицията е дала протокол за катастрофата. Жители живеещи в близост да инцидента изразиха притеснение, че случката е можело да завърши фатално, ако в този момент са минавали пешеходци.

„Щетите за инфраструктурата остават за нас данъкоплатците. Надяваме се пострадалите автомобили да имат застраховка”, коментира пътният експерт Диана Русинова. 

Тя уточни, че трябва да бъде насърчена общината да прилага повече мерки за безопасност на движение, особено около образователната инфраструктура. „Шофирането под влияние на алкохол и наркотици е проблем за целия ЕС. В България темата е особено чувствителен, тъй като хората си позволяват по-често да нарушават правилата”, добави Русинова.

Тя коментира и инцидента с общинския съветник Благовест Георгиев. „Бих насърчила тези, които са го издигнали да проверяват внимателно хората, които издигат”, добави експертът. Тя уточни, че правилният начин в тази ситуация е човекът, който е попаднал в нея да се извини, а не да бяга. "Това, което е направил е скандално, той няма как повече да бъде член на Комисията по безопасност на движение и общински съветник”, каза още Русинова.

Пътният експерт добави, че водачи, които са си позволили да седнат пили веднъж го правят и втори път, а винаги това завършва фатално." Ако този човек е имал подобни инциденти се питам как това е допуснато и как този човек е член на Комисията по безопасност на движението", каза още тя.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Снимка: iStock