В него се включиха екипи на МВР, Пожарната, Спешна помощ, отдел „Миграция” и доброволци

Трима загинали, множество пострадали хора след верижна катастрофа между два автомобила и бус с пътници от чужбина на магистрала „Тракия”. Такъв беше сценарият на проведено учение на летището край Стара Загора. В него се включиха екипи на МВР, Пожарната, Спешна помощ, отдел „Миграция” и доброволци, като беше наблюдавано от ученици.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Целта е постигането на синхрон между институциите при инциденти, тъй като в Старозагорско има близо 100 км магистрали, както и два прохода в Стара планина с тежък трафик.

„Най-важна е бързата реакция, бързата координация, за да можем правилно да насочим екипите, както на МВР, така и на другите институции. Виждате и спешния център реагира с нужната скорост и бързина”, заяви старши комисар  Стоян Колев.

„Бързата реакция на всички институции - от нея зависи дали ще спасим един живот, или няма да успеем”, обясни комисар Антон Иванов, Охранителна полиция, ОДМВР-Стара Загора.

„Координацията на институциите е много важна, но още по-важно е да не се случват такива събития”, заяви Ива Радева, Областен управител на Стара Загора. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase