Върховният административен съд взе важно решение

В Хасково ще гласуват три пъти това лято. Върховният административен съд потвърди решението на Административния за отмяна на резултатите от изборите за Общински съвет. Причината бяха нарушения, открити при повторното преброяване. Вещите лица се натъкнаха на разминаване в отчитането на действителни и недействителни бюлетини.

За да има вот 2 в 1: Нужни са поне месец и половина за настройване на машините

"Категорично изборите в Хасково няма как да бъдат три в едно. Вотът за общински съветници, Европейски парламент и Народно събрание се провеждат по различни правила, различни избирателни комисии, срокове и изисквания", обясни в ефира на "Твоят ден" председателят на Общинската избирателна комисия Добромир Якимов.

По негови думи от Общинската избирателна комисия в Хасково са уведомили ЦИК и очакват указ от страна на президента Румен Радев.

Административният съд в Хасково обяви за недействителен вота за общински съветници

"До провеждането на изборите автоматично се възстановяват правомощията на стария Общински съвет, действащ в мандата от 2019-2023 г. Всички граждани могат да бъдат спокойни, че решенията на вече разпуснатия Общински съвет продължават да важат", допълни още Якимов и заяви, че очаква ниска избирателна активност.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase