Правят му се изследвания в Спешното отделение на Окръжна болница в София

​Задържаният за контрабанда Стефан Димитров е в Окръжна болница от следствения арест, научи NOVA. Правят му се изследвания в Спешното отделение, потвърдиха от лечебното заведение. Вчера също имал оплаквания и е бил изведен от килията и прегледан във ВМА.

Адвокатът му Ивайло Найденов поясни, че Димитров има оплаквания като схващания на едната половина на тялото, главоболие и световъртежи. Задържаният е паднал и си е ударил главата. Затова е бил откаран в болница.

​От лечебното заведение поясниха, че на Димитров са му направени кръвни изследвания, лумбална пункция и скенер на глава. Допълнително е проведена консултация с невролог и е преценено, че мъжът няма нужда от хоспитализация, заради което младият мъж да не може да се върне в ареста.

"Беше ми разрешено да се видя със Стефан Димитров. Тази сутрин е паднал, ударил си е главата. Станало му е лошо. Оставен е сам. Сменено му е мястото. Бил е с други задържани и изведнъж го преместват на третия етаж", твърди Ивайло Найденов, адвокат на обвиняемия Стефан Димитров.

Пред Спешното отделение освен адвокатът на Димитров, беше годеницата му. Тя не коментира случващото се с приятеля ѝ. 

"Вчера е имал сериозни проблеми със схващания, силен главобол, повръщане. Вкаран е бил във Военна болница, правени са му изследвания. По неясни причини са му казали, че няма места, за да го приемат", подчертава защитникът на Димитров. 

От ВМА не бяха открити за коментар. Преди седмица бащата на Димитров Марин също беше приет в болница преди заседанието по мярката му за неотклонение. Към днешната дата той е изписан и е на свобода. Чакат се заключения на експертизи дали здравословното му състояние позволява да бъде задържан. В ареста обаче остава бившата шефка на митниците Петя Банкова също обвинена за контрабанда с двамата мъже. Адвокатът, който я защитаваше на първа инстанция, допусна, че бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е търсил защита от прокуратурата срещу показания.

"Качеството на г-н Живко Коцев на свидетел с тайна самоличност е именно един от тези видове защита", категоричен е Людмил Рангелов, адвокат, който защитава Петя Банкова на първа инстанция. 

Четвъртият обвинен като участник в престъпна група е т.нар. митичен Никола Николов-Паскал. Той е в неизвестност от миналия вторник, когато службите проведоха акцията. 

Отложиха делото за контрабанда в Агенция „Митници”, адвокатът на Банкова не се яви

Във вторник Стефан Димитров и бившата вече шефка на митниците ще трябва повторно да се изправят пред Софийския апелативен съд. Магистратите ще решават дали да ги оставят в ареста. Преди два дни делото по мерките им за неотклонение беше отложено, защото адвокатката на Банкова - Аделина Натина не се яви и изпрати болничен лист непосредствено преди заседанието. Държавното обвинение пък заподозря, че с тези действия защитата си избира съдии. На 16 април делото ще се гледа от нов съдебен състав, различен от този, който трябваше да реши за мерките в четвъртък.

Състоянието на бащата на Димитров - Марин, който също е обвинен, се влоши миналата събота преди заседанието по мерките за неотклонение и беше приет в „Пирогов”.

 Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase