Изстрелът е възпроизведен от 12-годишно момче

2-годишно дете е простреляно в главата със сачма от въздушна пушка във Враца. Инцидентът е станал по време на игра на малчугани в квартал „Кулата” в града.

12-годишно момче неволно е съборило пневматичната пушка и възпроизвело изстрел. То е брат на майката на пострадалото дете. От МВР потвърдиха за случая за NOVA. 

Дете е простреляно в главата с въздушна пушка в Шуменско

Пострадалото дете е транспортирано с военен хеликоптер към болница в София, съобщи за NOVA генерал-майор Димитър Петров, командир на ВВС.

От Министерство на здравеопазването съобщиха за NOVA, че детето е настанено в "Пирогов", а лекарите се борят за живота му. От най-голямата спешна болница у нас посочват, че мултидисиплинарен екип прави актуална оценка на състоянието на детето и полага всички необходими усилия в борбата за живота и здравето му.

В лечебното заведение са и родителите на пострадалото дете, които са около 20-годишни. Те обаче отказаха да разкажат подробности за случилото се, но заявиха, че изстрелът е произведен в следствие на инцидент.

"Пушката е законна. Имаме документи. В болницата във Враца ни обърнаха веднага внимание. Осигуриха ни хеликоптер, защото имаше опасност детето да се превозва с линейката. Казаха ни, че детето не е в съзнание, но е в добро състояние", сподели роднина на детето от Враца. 

"Чакаме информация и резултати за състоянието на бебето. Чакаме пред Спешното", подчерта близка на пострадалото детенце, чакаща пред "Пирогов". 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase