До напрежението се стигна при обсъждане на проектозакон за чуждестранните агенти

Масов бой в грузинския парламент. Депутатът Александър Елисашвили от опозиционната партия "Граждани" влезе в сблъсък с лидера на парламентарното мнозинство Мамука Мдинарадзе. Това се случи по време на обсъждането на проектозакон за чуждестранните агенти.

Протести, масови безредици и сблъсъци в Грузия (ВИДЕО)

Мдинарадзе отговаряше на въпроси на депутати. Изведнъж към него се приближи Елисашвили и го удари с ръка по главата. Към схватката се присъединиха и други народни представители. Заседанието на комисията беше прекъснато. Наложи се квестори да изведат Елисашвили от залата.

Пред парламента се бяха събрали няколкостотин протестиращи против приемането на закона за чуждестранните агенти, критикуван от западните държави, предаде "Ройтерс".

Управляващата партия "Грузинска мечта" заяви по-рано този месец, че ще въведе отново законова норма, изискваща от организациите, които получават средства от чужбина, да се регистрират като чуждестранни агенти, ако не искат да бъдат глобявани. Това се случва 13 месеца, след като протестите принудиха управляващите да отложат този план.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Пламен Йотински, БТА