Хората поискаха и оставката на кмета

Огромно недоволство в Дупница заради 13 отсечени дървета пред сградата на общината. Местните жители изразиха негодуванието си и поискаха сметка от кмета на града Първан Дангов. Той отговори, че пространството не е предвидено за дървета. Затова тях вече ги няма, а напрежението остава. Хората поискаха и оставката на градоначалника.

„Според мен нито е законно, нито е в интерес на гражданите. Предстои най-горещото лято, а кметът започва масова сеч из града”, коментира жителка на Дупница.

Хората поставиха карамфили и черни лентички върху дънерите на отсечените дървета. 

Има ли незаконна сеч в горите край Етрополе

„Липата има агресивна коренова система, която пониква дълбоко в почвата, повдига плочки, бордюри, нарушава подземни комуникации като водопроводи и жици. Препоръката на  ландшафтния архитект беше пространството пред администрацията да се преобразува по друг начин, с цветни алеи. Високи дървета близо до сгради не се засаждат. Дървото няма място в цветната алея”, каза на пресконференция Първан Дангов.

„Всички сме шокирани от случилото се. Нищо от това, което каза кметът, не е истина”, посочи председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов. По думите му няма разрешително за изсичане. „Тук командва феодал”, категоричен беше той.

„Това е недопустимо! В седмицата на гората навсякъде садят дръвчета, в нашата община се режат”, категоричен беше народният представител от ГЕРБ-СДС Даниел Александров.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase