Росица Матева увери, че Комисията прави всичко възможно да приема решенията си навреме

Искам да призова всички от администрацията, заети с организацията на изборите - членове на СИК и РИК, които ще назначим, да работят така, че всеки български гражданин да може да гласува, както гарантират неговите права. Това каза на брифинг заместник-председателят на Централната избирателна комисия Росица Матева.

Тя напомни, че в понеделник са започнали регистрациите в ЦИК на партии и коалиции за участие в изборите 2 в 1 на 9 юни. „Днес вече имаме една партия, която е подала документи за участие. Това е „Българско национално обединение“, заяви Матева.

Избори 2 в 1: Очакват ли се проблеми при организацията на вота

„За вота ще има 31 районни избирателни комисии. И за двата избора ще работи по една комисия. До момента за седем районни комисии има съгласие, за останалите Комисията ще прецени как да назначи ръководството на тези състави“, каза заместник-председателят на ЦИК. 

Говорителят съобщи, че печатницата на Българската народна банка вече разполага с допълнителна машина, която да отпечата ролките за машинното гласуване.

По думите ѝ ЦИК прави всичко възможно да приема решенията си навреме така, че да има време всички избиратели да бъдат запознати със своите права, задължения и организацията на изборния процес.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: dariknews.bg