Наложена му е парична гаранция в размер на 20 хиляди лева

Бившият главен секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев е обвиняем по дело за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи, заедно с баща и син – Марин и Стефан Димитрови, бившата шефка на Агенция „Митници” Петя Банкова и Никола Николов-Паскал. Това съобщиха от Софийската градска прокуратура. 

След близо четири часа в Антикорупционната комисия Коцев напусна безмълвен сградата на площад „Света Неделя”. От обвинението посочиха, че той се е възползвал от правото си да не дава обяснения. Наложена му е парична гаранция в размер на 20 хиляди лева.

Адвокатът на Живко Коцев: Той не е извършил абсолютно никакво престъпление

По-рано адвокатът на бившия главен секретар Илиян Василев не пожела да коментира какво се е случило на разпита в Антикорупционната комисия. "Какви са действията могат да ви информират единствено и само колегите от Прокуратурата. Заедно с адвокат Даниела Доковска, нямаме съмнения, че Живко Коцев не е извършил абсолютно никакво престъпление", посочи той. 

По информация на NOVA медицинска експертиза е показала, че задържаният за контрабанда Марин Димитров, може да остане в ареста. Припомняме, че той беше приет в болница преди заседанието за мярката му за неотклонение. След като вече е изписан, предстои обвинението да реши дали ще му бъде наложен постоянен арест.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase