Предстои оглед в залива Вромос

Продължават проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени. В петък и неделя комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос. Органите на реда ще следят за спазване на срокове на вече издадените предписания за доброволно премахване от собствениците, както и за новодошли къмпингуващи, съобщават от пресцентъра на областна администрация-Бургас.

Подготвят се първите производства за принудително премахване на колесните превозни средства, поради незаконно заета държавна територия. 

Десетки плажове по Южното Черноморие могат да останат без стопани

До момента са установени и множество други нарушения, сред тях - заграждане на горски територии, замърсяване с дребни и едрогабаритни отпадъци, нарушаване на противопожарните правила в пожароопасен сезон, добив на морски пясък, изграждане на незаконни сондажи, разполагане на палатка в дере.

На работна среща в Областна администрация Бургас междуведомствената комисия обсъди и проверката на т.нар. къмпинг „Тополи“ в залива Вромос. В Община Созопол, РИОСВ и ОД Земеделие са образувани преписки относно неговата дейност, а към тяхната проверка ще се включат Икономическа полиция и НАП. 

Имате каравана на морето - кога сте в нарушение и може да ви глобят?

Следващата седмица проверяващите се местят на Рибарското селище Ченгене скеле, където от сигнали на граждани, бяха представени снимки за множество разположени каравани, кемпери, фургони, моторни лодки и др.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase