Служебният премиер настоява за рокади в МВнР и Земеделското министерство

Без да уведомяват медиите, служебният премиер и президентът се срещнаха тази сутрин. Това се случи преди новината, че Даниел Митов се отказва от номинацията си за служебен външен министър. Самият Димитър Главчев на излизане от президентството отказа да каже дали са се разбрали с президента, но заяви, че диалог между тях има.

Радев кани Главчев да обсъдят поисканите смени на министри

Премиерът първо поиска оставката на външния министър Стефан Димитров, а ден след това - и тази на министъра на земеделието Кирил Вътев. Той предложи поста на външен министър да заеме заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, а в минисерското кресло в земеделското ведомство да седне Георги Тахов. Държавният глава заяви, че няма да разпише указа за освобождаването им преди да е разговарял с Главчев.

На излизане от Президентството Главчев каза само, че няма новина и разговорите продължават.

"Не съм предлагал на президента нищо ново, продължаваме комуникацията. Виждате, че има диалог. Нямам новина за съобщаване. До момента, в който президентът не издаде указ, старите министри ще изпълняват задълженията си", заяви премиерът.

Държавният глава заяви, че е против заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов да стане външен министър и поиска Главчев да спази обещанието си за кабинет, равно отдалечен от всички партии. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase