Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица

Българин е осъден на 7 години затвор за изнасилване и доживотно вписване в регистъра на сексуалните престъпници на Великобритания. Престъплението, извършено в Лестър, е било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение.

25-годишният Емил Емилов е арестуван още на летището на влизане във Великобритания за изнасилване, което извършил през май миналата година. Жертвата е 19-годишно момиче.

След обвинение в блудство с момиче: Сериен измамник отново се появи до училището на жертвата

Според разследващите, преди да извърши престъплението, той посетил бар. Опитал да влезе в контакт с момичета, които са се намирали в заведението. Никое от тях не пожелало да си тръгне с него. Когато напуска заведението, мъжът причаква 19-годишно момиче, което работело като барманка. Първоначално жертвата помислила, че Емилов иска да я ограби и му предложила да вземе всичко, което има. Той обаче я ударил по главата, тя паднала на асфалта и мъжът я завлякъл в храстите.

Арестуваха мъж и тийнейджър за изнасилване на млада жена

Прокуратурата определя Емилов като сексуален хищник и твърди, че той предварително се е подготвил за престъплението. Съблякъл тениската си, с която завързал устата на жертвата.

След извършване на деянието българинът избягал от местопрестъплението, а въпросната тениска изхвърлил в кош за боклук. Маршрутът му бил проследен от полицията, благодарение на доброто видеонаблюдение. Още на следващия ден Емилов си купува билет и се връща в България. След като шест месеца не се случва нищо, той решава да влезе отново във Великобритания.

В момента, в който каца на летище "Лутън", българинът е задържан. Направен му е ДНК анализ, който доказва вината му. 

Сексуалният регистър, в който името на Емилов вече е вписано, е създаден от властите във Великобритания заради бум на сексуалните нападения. Официалната статистика сочи, че годишно се извършват около 68 000 такива посегателства. 

Целия репортаж гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase