"Криза на демокрацията има в целия западен свят, но в България сами си я правим с постоянните промени", обясни политологът

„Президентът Румен Радев показа, че не могат да му налагат натиск за кого да издава указ и за кого не. В същото време показа, че има механизми, с които да борави. След това прехвърли отговорността изцяло на служебния премиер Димитър Главчев”. Това заяви политологът Светлин Тачев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS часове след като служебният премиер Главчев беше назначен и за външен министър в кабинета, който той оглавява.

По думите му криза на демокрацията има в целия западен свят, но в България сами си правим тази криза с постоянните промени.

Четири леви формации заявиха желание за коалиция с БСП на предстоящия вот

За лявото политическо пространство в страната ни той обясни, че кризата там е голяма. Причината е, че то е фрагментирано на много части. „БСП въпреки някакви опити и желания за обединение вляво не може да го постигне. С лидера си върви в обратната посока – към разединение”, каза Тачев. „Левицата е сбор от стари кадри, които напуснаха БСП. При Ваня Григорова е типичен представител на марксистко, синдикално ляво. Там може да говорим за ляво, което да представлява трудещите се хора”, обясни той .

Петър Москов: Даниел Митов беше прекрасна кандидатура за външен министър

„Синя България” се явява алтернатива на дясното. Това са нишови формации, които могат да привлекат хора, разочаровани вляво от БСП, вдясно така и от ДБ-ПП”, обясни политологът.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase