Собственичката на ударената кола твърди, че водачът е бил в неадекватно състояние

Шофьор се вряза в паркиран автомобил на улица във врачанското село Лиляче. Охранителна камера улавя момента на сблъсъка, при който се вижда как колата се отмества, а секунди преди това през мястото преминава група младежи.  Собственичката на блъснатия автомобил твърди, че шофьорът, причинил катастрофата е бил в неадекватно състояние.

„Първа видях и чух удара. Преди това видях как минават децата. След това видях колата, която се премества напред и извиках дъщеря си да излезе да видим какво точно става”, разказа в ефира на „Здравей, България” майката на собственичката на ударения автомобил.

Задържаха 17-годишен, откраднал две коли и катастрофирал с тях

„Колата е моя. Когато излязох заварих на място групата младежи и автомобила, който ме е ударил.В колата бяха шофьорът и неговия спътник. И двамата бяха видимо неадекватни, но най-тежко беше състоянието на водача. По физиономията му личеше Той не знаеше какво се е случило и ме питаше „Какво направих? какво се случи?”.  Излезе от автомобила, но трудно се придвижваше, държейки се за него”, заяви и дъщерята Петранка Петрова, чиято е блъснатата кола.

Пред полицаите, пристигнали на мястото на произшествието, водачът обяснил, че е изморен, защото работи в сферата на строителството и цял ден е работил. „Имаше изморен вид. Направихме му тест за алкохол и наркотици, които били отрицателни”, обясни младши автоконтрольор в Пътна полиция – Враца Росен Илиев.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase