По думите му е засичал в МВР и бащата на Стефан - Марин Димитров

Виждал съм Стефан Димитров в сградите на МВР и Главна дирекция „Национална полиция“. Това каза бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров по време на изслушване във временната комисия за разследване за корупционни практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях.

Изслушват Бойко Рашков и Петър Тодоров в комисията за митниците

Тодоров обясни, че от края на 2021 г. многократно е виждал обвиняемия за контрабанда Стефан Димитров в сградата на МВР. В някои случаи влизал през транспортния вход, а Тодоров го засичал пред кабинета на тогавашния министър Бойко Рашков, докато е чакал да влезе при него. Тодоров твърди още, че Марин Димитров - бащата на Стефан, също е ходил в МВР. "Не знам по какъв повод са влизали, аз не съм запознаван с тези лица, не ги познавам'', посочи Петър Тодоров. 

Стоянов: Рашков запозна всички в МВР със задържаните за контрабанда баща и син (ВИДЕО)

Казва още, че е виждал Димитрови и в ГДНП, при директора по онова време Венцислав Кирчев. Тодоров обясни, че към него не са постъпвали сигнали относно Стефан и Марин Димитрови. Той разбрал през пролетта на 2022 г., че ДАНС има интерес към двамата.

Бившият главен секретар на МВР съобщи още, че от колеги знае, че Стефан Димитров често е ходил при шефа на КАТ Тенчо Тенев, както и че е бил на банкет на "Пътна полиция" в област Хасково.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Константин Костов, БТА