Имало ли е сделка между прокуратурата и бившия главен секретар на МВР

Доказателства от специални разузнавателни средства и разпити на свидетели са наклонили везните прокуратурата да превърне бившия главен секретар на МВР Живко Коцев от свидетел обвиняем. Това заяви в специално интервю за NOVA заместник градският прокурор на София Христо Кръстев.

Петър Тодоров: Виждал съм Стефан Димитров да чака пред кабинета на Рашков

"Доказателствата, от които се извежда обоснованото предположение за участие на Коцев в ОПГ, са изготвените веществени доказателствени средства, които са приложени при експлоатирането на СРС, разпитите на свидетели, както и извършените претърсвания и изземвания", обясни Кръстев.

Според него доводите на наблюдаващите прокурори са ясно обосновани. "Към момента на повдигане на обвинението, той вече не е бил главен секретар на МВР и следователно не би могъл да окаже някакво влияние върху разследването или върху служителите на ведомството, които би следвало да дадат показания по това досъдебно производство. Другият довод е, че участието в това ОПГ не е такова, каквото на Банкова", посочи прокурорът.

Изслушват Бойко Рашков и Петър Тодоров в комисията за митниците

"Единственото, което мога да кажа, е, че знам, че по досъдебно производство има снимки, но коментар не мога да направя дали тези снимки, които са изтекли в публичното пространство, са снимките, които са по производството. Имам забрана от НПК да коментирам информация, събрана със СРС. Съгласно кодекса използването на информация, придобита от СРС, различна от целта на наказателното производство, е престъпление", обясни Кръстев.

Целия разговор на Стоян Нешев с Христо Кръстев гледайте в сряда сутрин в "Здравей, България".

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase