От сайта BIRD твърдят, че арестът на журналиста е свързан с разследване за бившия зет на силовия министър

Вътрешният министър Калин Стоянов коментира твърденията на сайта BIRD, че арестът на журналиста Димитър Стоянов е свързан с разследване за бившия зет на силовия министър, който се е представял за данъчен, за да рекетира търговец. "Имам сестра, която е разведена от 2009 г. с въпросния човек. От 15 години нито аз, нито някой от семейството ми поддържахме връзка с него. Не знам какво прави и къде е. Нека прекратим спекулациите по тази тема. МВР няма нищо общо с обвиненията за провокация срещу Димитър Стоянов, законът е за всички", заяви той.

Арестите в „Митниците” предизвикаха задочен спор между Калин Стоянов и Тенчо Тенев (ОБЗОР)

Стоянов обясни, че няма информация за наказателно производство срещу него от делото през 2021 г. насам, когато е имал повдигнато обвинение, което впоследствие е свалено. Коментарът му е по повод информации, според които е имало образувано дело срещу него от "Вътрешна сигурност" по времето, когато Стефан Банков е бил началник.

Министърът потвърди, че интерактивна карта ще бъде включена отново на изборите. "Системата ще дава информация за подадени сигнали в реално време", обясни той.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase