Това се случи с подписване на Колективен трудов договор

Кметът на София Васил Терзиев и представители на синдикатите подписаха "Колективен трудов договор 2024-2025 за детско и училищно здравеопазване“, с който се увеличава с 30 % заплащането в детското и училищно здравеопазване.

Зам.-кметът на София по строителството подаде оставка

Под документа подписите си поставиха още заместник-председателят на здравната федерация в КНСБ Пламен Радославов, зам.-председателят на Федерацията на синдикатите в здравеопазването Антоанета Стоянова, председателят на Синдикалната организация на Детско и училищно здравеопазване София – град от страна на КТ „Подкрепа“ Росица Палешникова и зам.-председателят на Медицинска федерация "Подкрепа" Вихра Белева.

По думите на Васил Терзиев това е важна крачка в един дългогодишен проблем, касаещ достойното заплащане на хората в здравния сектор. "За нас това е една малка стъпка, първа и важна, в посока за по-високи и достойни доходи, за подобряване на условията и за привличане на нови кадри", каза още кметът на София. Според него реформата в здравния сектор е трябвало да се случи, защото "от тези хора зависи бъдещето на децата".

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Николета Василева, БТА