От ГЕРБ-СДС поискаха оставката на Благовест Георгиев

Съветникът от Столичния общински съвет, който участва в катастрофа и избяга, беше изключен от три комисии в градския парламент. Благовест Георгиев става независим общинар. Още в началото на месеца той беше изключен от групата на ПП-ДБ-СС.

След инцидента Георгиев отказа да даде проби за алкохол и наркотици. Близо месец той не е ходил на работа, а с пост в социалната мрежа обяви, че ще понесе отговорност, но се е наложило да постъпи в болница.

Общински съветник от ПП причини катастрофа, избяга и отказа тест с дрегер

Ще бъде предложено Георгиев да участва само в Комисията по въпросите на гражданите. Така, според неговите съпартийци, той ще може да чуе лично какво мислят хората за него.

„Вместо Георгиев да бъде отзован от своята политическа сила, ние ще разглеждаме доклад в коя комисия неговите съпартийците да го скрият”, каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

"Единственото правилното действие на Благовест Георгиев е да си подаде оставката като общински съветник от СОС, заяви  на брифинг общинският съветник Борис Бонев от групата на "Продължаваме промяната-Демократична България" ("Спаси София").

Има ли чистка на служители в Столичната община

Председателят на СОС Цветомир Петров заяви, че Георгиев от днес е независим общински съветник, а оставката е личен акт, който трябва да извърши.

Преди старта на заседанието групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет поиска оставките на заместник-кмета по финанси Иван Василев, по култура - Яна Генова и на директора на „Гробищни паркове” Румен Димитров. Според тях, в разрез със закона и без конкурс през изминалите пет месеца са възложени обществени поръчки за над милион и половина лева. По данни на ГЕРБ- СДС съпругата на бившия регионален министър Андрей Цеков е наета за консултант на общината. Това се е случило с подписа на заместник-кмета по финанси. Със знанието на шефа на предприятието „Гробищни паркове” били наети без конкурс две фирми, собственост на една и съща фамилия, твърдят още от ГЕРБ-СДС. Румен Димитров отказа да се оттегли от поста.

„Категорично нашата група се противопоставя на практиката с парите на данъкоплатци да се захранват висши партийни функционери и техни съпруги. ПП превърнаха Столична община не в Бюро по труда, както твърдяхме скоро, а и в банкомат”, заяви Георги Георгиев от ГЕРБ – СДС.

„Явно прозрачността боли. Явно прозрачността не иска да даде почва да се развие. И затова ми искат оставката на мен. Именно прозрачността, която ще дойде с одитите на обществените поръчки, която съм възложил. Затова ми искат оставката. Аз няма да си я дам”, заяви заместник-кметът по финансите Иван Василев.

„Днес е на път да прелее чашата на нашето търпение.Когато говорим за принципи и за морал, това трябва да излезе от речника, особено на ПП и на всички техни партньори, които дойдоха на власт и взеха позиции, доказвайки, че тяхната цел е била да уредят себе си и техните близки”, заяви Антон Хекимян.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase