Къде е направен първият кроасан?

Знаете ли къде е произведен първият кроасан? Как тестените изделия са опазили Европа? Думата кроасан (на френски: croissant) в буквален превод значи „полумесец“. Това е кифла от многолистно тесто, според рецептата - с краве масло във формата на полумесец. Новолунието символизира времето за свещеното пилигримство и уважението на Аллах. Затова и полумесецът е символ на исляма. Кроасаните започват да се приготвят в христианска Европа, когато е оттласнато нашествието на османците. Цялата история вижте в ГАЛЕРИЯТА ТУК.

Още любопитни галерии: 

Най-ароматните и лечебни индийски подправки (ГАЛЕРИЯ)

Най-странните птици в света (ГАЛЕРИЯ)

Най-интересните зоологически градини по света (ГАЛЕРИЯ) 

Зелен, розов, черен - екзотичните пясъци по света (ГАЛЕРИЯ) 

Азорските острови - европейската перла в сърцето на океана (ГА

Храни, които не трябва да се ядат сурови (СНИМКИ)

Какво се случва с тялото ни, ако заменим всички напитки с вода? (ГАЛЕРИЯ)

Хитри начини да запазим храната свежа за по-дълго време (ГАЛЕРИЯ)

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase