Ситуацията по автомагистрала "Хемус" остава затруднена

След близо два месеца ремонт, възстановиха движението между 20 и 21 километър на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас.

В същото време обаче, продължава работата по два от тунелите на "Хемус". От Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха, че създават организация, за да се облекчи трафикът преди и след празниците. Така например преди Великден, заради ремонтът на тунелите "Правешки ханове" и "Топли дол" тежкотоварните автомобили в посока Варна ще бъдат спирани. Това ще важи за различни часови диапазони в различните дни. Подобна организация има и за движението в обратна посока. В зависимост от интензивността на трафика ще се обособяват по едно или две платна.

"Трябваше да бъде ремонтирана връхната конструкция на това съоръжение на 20 километър, тъй като беше в предаварийно състояние, имаше пукнатини във фугите. Използвахме момента да ремонтираме още един участък около 200 метра, който също беше в лошо състояние. Няма да се налага да се използва само едната лента двупосочно на магистралата. Ще работи пълноценно без да се създава затруднение в движението", заяви инж. Стоян Николов, член на управителния съвет на АПИ. 

Затварят временно два участъка от АМ „Тракия” край Бургас

"В момента има ремонт на автомагистрала „Хемус” на два от тунелите – „Топли дол” и „Правешки ханове”. Създадена е организация на движението във връзка с предстоящите празници, така, че да се облекчи трафикът. Тежкотоварното движение в посока Варна е предвидено да бъде спирано. Две ленти в посока Варна ще бъде движението сега в началото на празниците", допълни Николов. 

ПП

Репортер: Алис Дамянова

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase