В първите дни на Страстната седмица на Запад ще е слънчево

Посрещаме Цветница със слънчево време в Западна и Централна България. В областите около крайбрежието обаче, в хода на денонощието ще има динамична облачност с незначителна вероятност да превали по южното Черноморие. Ще духа прохладен североизточен вятър с по-силни пориви по планините и в източната половина на страната. В топлите следобедни часове температурите ще се движат между 20 и 25 градуса.


 
В първите дни на Страстната седмица на Запад ще е слънчево, докато в източната половина на страната се очакват повече облаци с валежи. От североизток ще продължи да духа прохладен вятър, който ще задържа температурите там по-ниски. От средата на седмицата до Великден обаче, обстановката ще е динамична на повече места у нас. Валежите ще са с гръмотевични процеси и потенциал за градушки.


 
Температурите почти през целия период ще са в интервала 20-25 градуса. Първоначалните прогнози обаче допускат по-осезаемо застудяване около Великден и Гергьовден, когато дневните показания на термометрите ще се понижат до интервала 15-20 градуса с потенциал за локални сутрешни слани.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase