Той обсъди инцидентът, при който 18-годишно момиче прегази две деца

Момиче на 18 години, с книжка от около месец, прегази две ученички в Сопот. Едната тийнейджърка е настанена в болница с опасност за живота. Обяснението на младата шофьорка е, че слънцето я е заслепило. Пробите ѝ за алкохол и наркотици са отрицателни.

Коментар за случая прави председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев.

„Винаги когато се говори за затягане на обучението и за излизане на по-качествени шофьори, след курсовете, срещаме голям отпор от страна на държавата”, добави председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите.

18-годишна шофьорка прегази две деца в Сопот (СНИМКИ)

„При такава ситуация ако има създадени правилни умения, навици и рефлекси – това няма да се случи”, заяви Георгиев и допълни:  „За 31 учебни часа, дори да се дават както трябва,  а това не е така, е невъзможно при това движение и усложнена пътна обстановка, в която липсват много неща, да се оправи млад шофьор”.

Относно проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата, в който е предложена възможността водачи, навършили 17-годишна възраст, да шофират с придружител, Георгиев смята, че това би било проблем.

 „В стремежът си да угаждаме на Европа даваме курбан точно такива млади хора, които до голяма степен не са виновни. Проблемът е, че не са подготвени добре. Тук липсва висока скорост, наркотици, алкохол. Тези неща ги няма, има лоша подготовка”, каза той.

Гледайте повече във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase