Те са произвеждали оръжейни части и боеприпаси с помощта на 3D принтери, за да се „защитават”

Трима германци са обвинени в сформиране и командване на въоръжена групировка „Паладин“, чиято цел е била да се противопостави на наложените от правителството мерки по време на пандемията от COVID-19, предаде ДПА. Мъжете са обвинени в създаване или участие в организирана престъпна група и нарушаване на закона за оръжията.

Обвиняемите са участвали в паравоенни учения между февруари и май през 2021 година. Те са произвеждали оръжейни части и боеприпаси с помощта на 3D принтери.

Първи дефект на мозъчния чип на компанията на Мъск

По време на пандемията единият от обвиняемите е развил идеята, че държавата ще отмени основните граждански права под претекст за борба срещу COVID. Той твърди, че полицията и въоръжените сили са били радикализирани срещу „масите“ и тласнати „към гражданска война и ескалация“, пише в обвинението.

Учени откриха ген, който предпазва мъже от тежък COVID-19

Мъжът е изразил мнението, че хората имат право на съпротива и смята за нужно гражданите да се въоръжат, за да са „готови да се защитават“. Според наличната информация през октомври 2020 г. е решил да сформира въоръжена групировка, а през 2021 г. е успял да вербува още двама.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase