Има ли правилна кафе култура в България
От понеделник започва седмицата на кафето в София, а целта е столичани да бъдат отведени на едно ароматно приключение из улиците на столицата.
Какъв правилно се пие кафе и има ли развита кафе-култура у нас?
Къде продават кафе за 265 паунда
Според бариста Видин Андонов качественото кафе трябва да се опита без захар и мляко. „Да се пробва ароматът и вкуса му. Тогава, ако има нужда може да се добави мляко и захар”, добави той. По думите му има доста опции при приготвянето на кафе напитки. „Качественото кафе има съдържа доста по-малко кофеин от масовите кафета”, каза Андонов.
„Кафе асоциация България се стреми да обучи потребителите така, че да търсят вкуса на кафето и да знаят кое и какво е качественото кафе”, сподели бариста Мартина Христова. Тя добави, че спешълти кафе, е кафе, което има проследимост на това, което е в чашата.
Целия репортаж гледайте във видеото.
Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase