Ученик разказва какво е баща ти да бъде и твой преподавател

Заедно в живота и заедно в мисията „учител”. Как едно семейство реши да посвети живота си на образованието, училището и децата?

„Денят на българската просвета и култура, славянската писменост и делото на Светите братя Кирил и Методий, са повод, чрез словото да изразим себе си. За мен това е безценен дар, който всеки един от нас използва всекидневно”, сподели в ефира на „Здравей, България” десетокласникът Тони Иванов.

Съвременен будител: Японец преподава български език на студенти в Хокайдо

„Реших да се занимавам с преподаване по стечение на обстоятелствата, но съм благодарен, че вече шеста година преподавам история”, коментира учителят в Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство "Св. Георги Победоносец" в Костинброд, Иван Бутрачков.

Бежанка преведе „История славянобългарска” на украински

Според него съвременните ученици са много по-будни, отколкото децата, когато той самият е бил в  училище. Синът му Тони обясни, че при учителят Бутрачков, скучен час по история – няма, а методите са интересни и интерактивни. А отношението на учителя към учениците, е приятелско.

„Основните проблеми, с които се сблъскваме е ниската мотивация, но това не е самостоятелен проблем. Това е казус и на учителите, родителите и цялото общество. Мотивацията е вътрешен процес и идва, когато учениците видят смисъла от това, което се учи”, добави Бутрачков.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase