Разказва „Дойче Веле”

Насилие, безредици и раздори. Администрираният от Индия Кашмир има нестабилна история, но сега нов проблем е превзел региона и поглъща цели семейства - наркотиците. „Хероинът ме държеше далеч от протестите, той ми помогна да избягам от тях”, разказва млад мъж.

33 000 спринцовки се използват всеки ден от кашмирски младежи, разказва представител на властите в репортаж на "Аканкша Саксена", Ирфан Мерач и Халид Хаг.

Зависимите дават за наркотици всичко, каквото спечелят. Цели семейства са съсипани. Те не могат да плащат такси за училище, децата страдат. Жените на наркомани са жертви на домашно насилие.

Хванаха българин, опитал да внесе в Румъния метамфетамин за над 3 млн. лева

Всяка сутрин Рохана Джабиин разпространява брошури на обществени места, за да повиши осведемеността за злоупотребата с наркотици.

Нейният колега Ашик Тафаруш обяснява, че дори децата си инжектират хероин. Наскоро се срещнали с момче на 15 г., което е било положително за хепатит С.

Баща, довел сина си да се лекува в рехабилитационен център, разказва, че младежът пеел, родителите му очаквали да успее с музиката и да ги издържа, но наркотиците променили живота му. 

Видеото е част от поредицата „DW репортерът“ на „Дойче веле“, която се излъчва всяка неделя от 16:15  ч. и във вторник по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: „Дойче веле“