Не пропускайте развръзката в екшън-трилъра “Спектър на утехата” тази събота от 22.30 ч. по NOVA

Холивудската екшън звезда Даниел Крейг влиза за втори път в ролята на британския супер агент Джеймс Бонд в екшън-трилъра "Спектър на утехата" тази събота по NOVA. Това е двадесет и вторият филм от поредицата за легендарния агент 007. Лентата е пряко продължения на историята, започнала в „Казино Роял“ и оригиналният сценарий е написан он Нийл Първис и Пол Хагис, използвайки за основа краткия разказ на Иън Флеминг. Предаден от Веспър, жената която обича, 007 се бори с импулса да превърне последната си мисия в лична битка. Преследвайки желанието си да открие истината, Бонд и „М“ разпитват Г-н Уайт, който разкрива истината, че организацията, изнудвала Веспър е много по-сложна и опасна отколкото са предполагали.

Екипът отново е интернационален, а момичето на Бонд този път е със славянска кръв и това е актрисата Олга Куриленко. Бонд отново се забърква в поредица от предателства, убийства и измами, но доверявайки се на старите си приятели, за специалния агент от първостепенно значение е да възстанови реда и справедливостта в света, който ни заобикаля. В търсене на истината за предателството на Веспър, Агент 007 винаги е на крачка пред агентите на ЦРУ, терористите и даже „М“, стремейки се да разнищи и спре зловещия план на Доминик Грийн (Матю Алмарик) – безскрупулен бизнесмен и важен фактор в мистериозната организация „Спектър“, която цели контрол над всички важни природни ресурси в света. Ще успее ли да обезвреди Грийн преди да е станало прекалено късно?

Блокбастърът се снима в рекорден, дори за филм на Бонд, страни: Панама, Италия, Англия, Австрия, Чили и Мексико. Парадоксалното е, че повечето от действието на филма се развива на територията на предполагаемата страна Боливия, но в действителност там не са правени снимки. Сцената на преследването в началото на филма е заснета в три различни региона на Италия, а след това са монтирани с кадри от известната надпревара в Сиена. Самите скокове са заснети година по-рано.

Не пропускайте развръзката в екшън-трилъра “Спектър на утехата” тази събота от 22.30 ч. по NOVA