Предстоят му още операции

Екипаж на хеликоптер „Кугър” транспортира мъж в района на Седемте рилски езера. Пострадалият е френски гражданин. Той е с множество травми, но в стабилно общо състояние. Опериран е по спешност, като му предстоят още манипулации за възстановяване. 

Транспортираха с „Кугър“ тежко ранен турист от Рилските езера

Инцидентът се е случил в района на Рилските езера при изкачване, а височината, от която е паднал около 20 м. Туристи чули викове за помощ. Условията били лоши и в района имало мъгла, която им попречила да открият пострадалия. Те подали сигнал на спешна помощ и след два часа мъжът е открит.

Хеликоптерът кацнал в планината на височина 2300 м, където качва пострадалият на борда. В 18.30 се е приземил на хеликоптерната площадка на Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив..

„Паднал е от голяма височина при катерене в района на Рилските езера”, обясни в ефира на „Събуди се” началникът на спешното отделение в Университетската болница „Св. Георги” д-р Кирил Атлиев. По думите му излитането на медицинския хеликоптер е било рисково заради метеорологичните условия.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase