Вижте какви са опасностите при шофиране

В какво състояние са пътищата, по които шофираме тази пролет и какви са скритите опасности? Проверка на NOVA показва за какво трябва да внимаваме.

Столичен инспекторат: Много доброволци помогнаха при вчерашната буря

Пролетта дойде, дърветата цъфнаха, но виждаме, че дивата растителност понякога закрива и пътните знаци, които са доста важни. Особено дупките, които са се появили по някои пътища. А все личат и следите от голямата буря, която се развихри тук в столицата през изминалата седмица, които са и предпоставки за пътни инциденти.

Огромна дупка „погълна” автомобил в Пловдив (ВИДЕО)

Бурята от преди няколко дни все още напомня за себе си. По улиците все още има пясък, който е от дъжда. Той трябва да бъде изчистен, защото това прави пътя изключително хлъзгав. Особено, ако започне да вали отново.
.
„Павето се оставя върху пясъчна основа , неговата идея е на да стои стабилно, когато сложите асфалта, асфалта изисква здрава основа ето зареди това, това тук не е здрава основа, но когато отбивате номера с чужди пари някак си не ми се струва логично. Това не струва 10 лева, за да го поправиш”, казва експертът по пътна безопасност Диана Русинова.

Но каква е равносметката на експерта? „Моята равносметка е, че не се учудвам от това, че имаме толкова много пътно транспортни произшествия, не се учудвам, и че имаме толкова много проблеми в столицата, при положение, че вижте в каква среда се намираме. Това е скандално”, обяснява Русинова.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase