Има трима задържани

Акция в сливенския квартал "Надежда". Сутринта във вторник полиция и жандармерия започнаха проверки заради подозрения за търговия с гласове, както и срещу битовата престъпност в района. Трима са задържани. 

След гонка: Шофьор, употребил алкохол и наркотици, удари 4 коли във Велико Търново (ВИДЕО+СНИМКИ)

Полицията проверява влизащите и излизащите от квартала. "Специалната полицейска операция започна в 6 ч. във вторник. За момента има трима задържани, във връзка с извършен грабеж в Нова Загора и кражба от църква в Сливен. Проверяват се няколко адреса. На два от тях са намерени списъци с имена, тетрадки и тефтери. Предстои да се установи защо са тези списъци със записани срещу тях суми, дали са задължения или се касае за купуване на гласове", заяви комисар Димитър Кикьов. 

Образувани са 9 досъдебни производства за престъпления срещу политическите права на гражданите. "Започва проверка във връзка с твърдение на жител на квартала, че се предлагат по 100 лв. за глас", допълни той. 

По-късно той обясни, че има образувани две досъдебни производства за намерени тефтери с имена. "Започваме проверка на сигнал от жител на квартала, че се предлагат по 100 лв. на глас”, заяви комисар Димитър Кикьов, началник отдел „Охранителна полиция” към ОДМВР- Сливен.

В хода на операцията в РУ-Котел са образувани 5 досъдебни производства за купуване на гласове. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase