Превозното средство е изрисувано от ученици

Трамвай на приказките тръгва по улиците на София от днес. Инициативата е на Центъра за градска мобилност и е свързана с Деня на детето. Трамваят е изрисуван с герои от света на детската литература, а негови художници са ученици от столичното 51-во училище.

Мирослава Иванова е от учениците, изрисували приказния трамвай. „Всеки можеше да се застъпи за своята приказка. Нямаше нищо наложено”, каза тя. В инициативата се включват и други ученици от столичното 51-во училище.

Пускат нова трамвайна линия в София

„Приказките представят най-щастливия период от живота на един човек - детството. Учениците имаха възможност да се върнат и да ги погледнат малко по-различно, с един по-зрял поглед и да ги представят по техния начин”, обясни преподавателят по изобразително изкуство Иван Матеев.

„Надяваме се с това да внесем малко пъстрота в линия номер 10. Това ще е само част от поредица инициативи”, посочи директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.

Сред първите пътници на приказния трамвай бяха най-малките любители на книгите. Той ще се движи по редовното разписание на линия 10.

Стажант-репортер: Стефан Стефанов

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase