„Никой не се явява на вота, за да каже „Аз ще бъда опозиция”, смята тя

ГЕРБ-СДС няма да преговаря с БСП и „Възраждане” след парламентарните избори на 9 юни. Това обяви в студиото на „Събуди се” Рая Назарян от ГЕРБ-СДС. По думите ѝ задачата на първата партия след вота е да съставят правителство и коалиция. 

На въпрос кои биха били логичните партньори на ГЕРБ-СДС, тя отговори така: „Всички политически субекти, с които имаме еднакви принципи и цели”.

Рая Назарян: Нужни са ярки политически фигури с ясна програма за пълен управленски мандат

Според нея останалите партии не правят достатъчно добра предизборна кампания. „Ние сме най-активни. От ден 1 сме до хората, представяме идеите си и имаме актуализирана програма”, допълни кандидат-депутатът.

„Никой не се явява на избори, за да каже „Аз ще бъда опозиция”. Всеки иска да спечели. В последните години парламентът е изключително фрагментиран. Това означава, че трябва да сме придобили коалиционна култура, да знаем че партньорството е по-важно и е в интерес на обществото”, допълни тя.

На въпрос Бойко Борисов ли трябва да е премиер, ако ГЕРБ спечели вота, тя каза следното:

„Това е  най-ярката политическа фигура, хората му имат доверие. Той е лидерът, който може да накара България отново да се превърне в стабилна държава”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase