На входовете и изходите на повечето квартали има контролни пунктове

Горна Оряховица осъмна под полицейска блокада. Контролни пунктове за проверка на автомобили бяха изградени на входовете и изходите в повечето квартали. Проверяваха се всички моторни превозни средства. Акцията бешe срещу купения вот.

От полицията съобщиха, че става въпрос за противодействие на нарушения, свързани с изборното законодателство и по линия на конвенционалната престъпност. Операцията се провежда от 00:00 ч. до 24:00 ч. на територията на ОДМВР – Велико Търново.

Разследване на NOVA: Задържаха Исус - заподозрян в търговия с вот в Бургас

Към 09:30 ч. бяха проверени 7 търговски обекта и 4 адреса. Четирима души са профилактирани с протоколи за предупреждение по линия на изборното законодателство, се казва още в съобщението. Задържаните са общо шестима, но за други престъпления. Образувани са едно бързо и едно досъдебно производство.

Проверени са 202-ма души, 177 автомобила. Съставени са 14 акта и са наложени 114 глоби по фиш. Връчени са 14 електронни фиша.

Проверяват се заложни къщи, търговски обекти, дървообработващи цехове, пунктове за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали.

До момента на територията на ОДМВР - Велико Търново са получени 10 сигнала за нарушения на изборното законодателство, някои от тях - основателни, и е образувано едно досъдебно производство.

„Имаме 10 сигнала за изборни нарушения и едно досъдебно. Сигналите са за предлагане на пари за набиране на гласуващи. Между 40 и 60 лева. Има проверени 7 търговски обекта, четири адреса. Четири лица са предупредени да не извършват изборни престъпления”, заяви Димитър Машов, директор на ОД на МВР – Велико Търново. 

Спецоперация за противодействие на купения вот в Шуменско

Вътрешният министър Калин Стоянов предупреди, че за предстоящите избори ще има засилено полицейското присъствие в определени рискови райони. „Нормално е броени дни преди изборите да има увеличение на сигналите за купуване на гласове. До момента те са 213, а образуваните досъдебни производства са 80. Днес се работи на територията на Областна дирекция Велико Търново. Според нас кампанията върви спокойно. В изборния ден ще отговаряме за охраната на помещенията и машините. Има предложение от колеги да засилим присъствието в определени точки, където може да има струпване на хора, водени да гласуват под строй”, заяви вътрешният министър.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase