Двете най-големи групи в местния парламент сблъскаха позиции за корупционни схеми

Политически престрелки в Столичния общински съвет. Двете най-големи групи в местния парламент ПП-ДБ-Спаси София и ГЕРБ-СДС си отправиха упреци за корупционни схеми.

От ПП-ДБ-СС поискаха оставката на изпълнителния директор на „Топлофикация – София” Александър Александров, който е назначен по времето на Йорданка Фандъкова. Според тях той е съдействал на фирми близки до жената, с която живее, да печелят обществени поръчки.

От ГЕРБ отговориха с разкрития за конфликт на интереси при възлагане на договори, отново свързани с партньорите на представители на новото управление на общината.

„Информацията за този абсолютно явен конфликт на интереси между г-н Александров и жената, с която той живее, ще подадем сигнали и в Прокуратурата, и в Комисия за противодействие на корупцията и конфликт на интереси и в АДФИ”, коментира Борис Бонев от ПП-ДБ-СС.  

„На 17 май заместник-кметът по финансите Иван Василев и секретарят на общината Адриана Попова сключват два договора с предмет - отпечатване на предизборни книжа, фирмата е на кмета на Район „Слатина” Георги Илиев и на неговата съпруга г-жа Илиева”, обясни Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС.

От „Топлофикация София” категорично отричат, като допълват, че по цитираните от Борис Бонев обществени поръчки в момента тече проверка. След като дружеството бъде информирано за резултата от инспекцията, ще представи решението и на своя принципал - Столичният общински съвет.

На свой ред кметът на „Слатина” Георги Илиев обясни, че по цитирания от ГЕРБ договор за изработка на материали за изборите фирмата е на вече бившата му съпруга и тя е получила 16 000 лева.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.