Имаме такова потвърждение и от ПАСЕ, допълни премиерът

Изборите в неделя протекоха честно и прозрачно. Имаме такова потвърждение и от парламентарната делегация от ПАСЕ, която провери вота. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев, който е на посещение в Берлин, йъдето взе участие в поредната годишна среща за възстановяването на Украйна след края на войната. 

Главчев е в Берлин за конференция, посветена на Украйна

Главчев призова партиите да намерят вариант не просто за работещ кабинет, но и за такъв, който ще изкара пълен мандат от 4 години. „Оттук-нататък дали ще е служебен или редовен, отговорността е на политиците. Силно се надявам на редовно правителство с редовен мандат”, подчерта премиерът.

Относно това как България ще се включи във възстановяването на пострадалата от войната страна, Главчев цитира Аристотел: „Не е най-важно кой ще спечели войната, а най-важно е как ще се организира мирът”. „В този смисъл е и тази конференция, която е трета поред. Обсъдихме как да се възстанови всичко, което е нанесено като поражение от агресията на Русия в Украйна. Става въпрос за възстановяване на инфраструктура”, посочи той.

И допълни: „Искаме да покажем подкрепата си за Украйна във всякакъв аспект. Всяка една от страните – в размера, в който може”.

Част от делегацията в Берлин беше и енергийният министър Владимир Малинов. Той съобщи, че преговорите за продажбата на оборудването за АЕЦ „Белене” на Украйна напредват.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase