1 милиард лева са необходими за изпълнението ѝ

Управляващите на Столичната община предложиха амбициозен план за модернизация на градския транспорт. Основен приоритет е закупуването на 500 нови превозни средства.

Безплатен градски транспорт за учащи, пенсионери и хора с увреждания във Варна

1 милиард лева е необходимата сума за изпълнение на програмата, ако тя бъде гласувана от съветниците. От екипа на Васил Терзиев разчитат на няколко източника и на финансиране от общинския бюджет.

„Най-голямата част от средствата отиват в закупуване на нови трамваи. Имаме амбицията да изпратим 40 за тотална модернизация в чужбина. Вторият голям компонент - за първи път залагаме на хибридни тролейбуси”, съобщи общинският съветник от ПП-ДБ-"Спаси София" Андрей Зографски.

Терзиев: Работим по подобряване на проекта за бул. „Патриарх Евтимий”

Проектът породи недоволство от страна на съветниците на ГЕРБ-СДС. „В момента Терзиев и спасителите си правят с чужда пита помен, към нея са сложили и малко шарена сол. Добавили са към нашия доклад и още няколко превозни средства и от септември, за да изглежда по-апетитно. Отново казвам, че пари няма откъде да дойдат”, каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase