Двамата кандидати за президент влязоха в задочен спор

Президентът Джо Байдън заяви пред активисти, които се борят за контрол върху оръжията, че се нуждаe от помощта им, за да засили законовите ограничения в тази посока, съобщават от Voice of America. „Нуждаем се от вас, за да преодолеем безмилостната опозиция на оръжейното лоби, производителите на оръжия и на толкова много политици, които се противопоставят на законодателството за ограничаване на оръжията“, каза Байдън. Той призова за федерална забрана и разкритикува опонентите на републиканците, че се опитват да затворят Бюрото по алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви, което отговаря за борбата с престъпленията, извършени с оръжие.

Над 635 масови стрелби са регистрирани тази година в САЩ

Близо 1/3 от американците казват, че имат пистолет, сочат данните на Pew Research Center.

Доналд Тръмп разкри детайли за данъчната си политика

Доналд Тръмп каза пред най-голямото оръжейно лоби в Щатите, че Байдън иска да отнеме оръжията. „Ако режимът на Байдън получи още четири години, той 100% ще дойде за вашите оръжия“, каза Тръмп. Той заяви, че оръжейните права ще бъдат гарантирани, ако бъде избран за президент на Щатите, но те ще бъдат застрашени, ако Байдън отново поеме поста. Тръмп каза пред Националната оръжейна асоциация, че собствениците на оръжия ще го направят победител през ноември. „Те са големи патриоти, страхотни хора“, допълни той.

Ще помилва ли Джо Байдън сина си, ако получи ефективна присъда

Байдън заяви, че политиката на Тръмп по отношение на контрола върху оръжията е причината той да не бъде преизбран на предходния вот за президент. Джо Байдън допълни, че Тръмп е заявил, че е горд от това, че не е направил нищо по въпроса, докато е бил на поста в Белия дом. „И след като не направи нищо, това влоши ситуацията“, поясни Байдън.

По повод присъдата на Хънтър Байдън по обвинението за незаконно закупуване на оръжие, президентът на САЩ излезе с писмено изявление, в което каза, че ще приеме решението на съда, допълват от VOA.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Източник: Voice of America