"БСП трябва да осмисли как продължава оттук нататък", заяви той

„Около 30% от имащите право на глас отидоха до урните да гласуват. Те дадоха на всички един тежък звучен шамар. Лидерският 25-ти многомандатен избирателен район има най-ниска активност, което говори за отношението на избирателите към тях. 40:60 процента са шансовете да има правителство”. Това заяви Калоян Паргов - председател на СИНПИ, в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. 

Хората са уморени от избори, виждаме и доста ирационален избор като партия „Величие”, обясни политикът. 

Според него е настъпило време за кардинална промяна в БСП. Партията ще има пленум в събота. Тогава ще се обсъди и оставката на лидера на партията Корнелия Нинова. „Със сигурност предстоят не само горещо лято, но и тежки политически месеци. БСП трябва да осмисли как продължава оттук нататък. Има нужда да си отговори на въпроса какво да се прави, с кого да се прави, как, с кого и на каква цена”, заяви Паргов.

Един от четиримата заместник-председатели на партията трябва да поеме временно управлението й, стана ясно от думите му. Това са Ирена Анастасова, Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров и Владимир Москов – кмета на Гоце Делчев, обясни Калоян Паргов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcas