Ще бъдат отличени 11 индивидуални и институционални кръводарители от София с особен принос към каузата

Отбелязваме Световния ден на кръводарителя. Българският Червен кръст и Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) изразяват дълбоката си благодарност към доброволните и безвъзмездни кръводарители. В 11:00 ч. в Зала „Музейна“ на БЧК ще бъдат отличени 11 индивидуални и институционални кръводарители от София с особен принос към каузата.

Заслужилите кръводарители, институции, фирми и неправителствени организации, допринесли за популяризирането на кръводаряването, ще бъдат наградени с плакети, грамоти и предметни награди.

Стимул за кръводаряване: В Швеция получаваш SMS, когато спасиш човешки живот

От 9:30 до 12:30 ч. във фоайето на централата на БЧК доброволците на организацията и екипи на НЦТХ ще посрещнат всички желаещи да се включат в традиционната акция по кръводаряване. Тази година мотото на Световния ден на кръводарителя – „20 години празник на даряването: благодарим на кръводарителите!“, е не само израз на благодарност, но и открояване на огромното значение, което този благороден жест има за живота и здравето на пациентите. Денят е и повод отново да се подчертае постоянната необходимост от редовно и безвъзмездно кръводаряване, защото само така ще можем да постигнем безпроблемен достъп до безопасна кръв.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Източник: БГНЕС