Те доведоха до закъснения на самолетни полети и задръстени от изоставени автомобили улици

Голяма част от Южна Флорида бе обхваната от силни дъждове и внезапни наводнения заради преминаването там на тропически бури.

Заради бурите имаше масови закъснения на полетите на две от най-големите летища в щата и много автомобили бяха залети и блокирани по най-ниско разположените улици в региона.

"Приличаше на филм на ужасите", сподели Тед Рико, шофьор и собственик на фирма за пътна помощ, прекарал голяма част от вчерашната нощ и целия ден, за да помогне за разчистване на улиците от закъсали автомобили. "Навсякъде има разхвърляни коли, върху тротоарите, в средата на улицата, без включени светлини. Просто лудост. Изоставени коли навсякъде", разказа Рико, който е роден и израснал в град Маями. 

Пътуващите в района вчера се опитваха да сменят полетите си. От вторник насам в някои райони на южната част на щата Флорида паднаха повече от 50 сантиметра дъжд на квадратен метър, като през следващите няколко дни се очаква да има още.

Имаше огромни опашки за самолетни билети и за преминаване на проверките за сигурност в залата за вътрешни полети на международното летище "Форт Лодърдейл-Холивуд". Информационните табла за полетите показваха, че около половината от полетите на този терминал са отменени или отложени.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Светослав Танчев, БТА