По думите на Ружа Смилова по време на кампанията са били изгорени всички мостове между бившите партньори

От ПП-ДБ няма да са готови да участват този път в управлението и няма да отидат на разговорите с ГЕРБ-СДС. Такова мнение изрази в ефира на „Денят на живо” по NOVA NEWS политологът Ружа Смилова.

„Струва ми се, че не биха отишли на преговори. Христо Иванов е в оставка, той беше мостът, който можеше да води разговори. Атанас Атанасов му предстои вот на доверие. Той не би искал да заплашва бъдещето си като лидер на ДСБ с подобни разговори, които като че ли досега носят повече негативи. Шокът от загубата за „Продължаваме Промяната” е толкова голям, че те няма да са готови да направят подобна стъпка. Очаквам да не разговорят и да кажат, че народът им е определил мястото на опозиция”, поясни тя.

Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ. Аз няма да се кандидатирам

По думите ѝ по време на кампанията са били изгорени всички мостове между бившите партньори.

 Според нея БСП ще отидат на разговорите. За ИТН каза следното: „Струва ми се че Слави Трифонов и неговите хора ще се опитат да се реабилитират за лошото име, което им излезе 2021 г., когато не направиха опит да формират кабинет и ни пратиха на поредните избори”.

 Мнението ѝ е, че предложената формула от Борисов е „екзотична”.

„Борисов много бърза. Струва ми се, че ГЕРБ ще отстоява позицията си на десноцентристка партия и ще се възползва максимално от евроатлантическите индулгенции, които получи”, пояси политологът. 

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОТА 2 В 1 ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase