Криминалният психолог смята, че Борисов е изглеждал угрижен, отрезвен, но и уморен

Има хора, които трайно не гласуват и няма да започнат да го правят. Отзивите на партиите след изборите приличат на реакции на хора, злоупотребили с психоактивни вещества. Това каза криминалният психолог Росен Йорданов в студиото на "Офанзива с Любо Огнянов".

Йорданов: ГЕРБ е в тежка позиция и има само един ход - правителство на малцинството

По думите му за някои партии резултатите са били шок, за други - сметки за проценти и брой депутати. "За БСП пък - поредното стъпало надолу към тъмната стаичка. С малки изключения изглежда политиците проявяват сериозно отношение. Говоренето беше с тяснопартийните ядра и избиратели, защото хората бяха уморени, а и нямаше какво толкова да се обяснява. Хората не припознаха дневния ред, налаган през последните 3 години - субектите опитваха да докажат, че са честни, че са близо до народа и могат да намерят решение", коментира той. 

Според него устойчиво управление е нужно, иначе ще зачестят паник атаките и депресивните състояния. "Борисов изглеждаше угрижен, отрезвен, но и уморен. Изказването му беше правдоподобно. Видеото от гората на Денков и Петков е бодряшки опит да се освежи посърналата общност, стояща зад ПП-ДБ. В тази формация има слабо лидерство, което беше небалансирано представено. Водачите им имаха голям процент негативни реакции. Радев подражава на ранния Бойко Борисов с атлетичните си снимки. Нинова говори с назидателен тон на класна ръководителка, без емоция. "Величие" пък демонстрират фалшиво самочувствие", анализира Йорданов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase