Тони Николов съобщи, че във френското общество има наслоени много противоречия

Истински катаклизъм предизвика неочаквано разгромната победа на крайната десница във Франция. Еманюел Макрон обяви, че разпуска парламента и свиква избори след резултатите от евроизборите в страната. Според публицистът Тони Николов изборите във Франция са голям залог, който е важен и за България.

„Решението на френския президент Еманюел Макрон не е емоционално взето в нощта на изборите, мислено е поне два месеца по-рано. Сроковете са предвидени и помислени”, заяви Николов в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”.

Макрон призова за обединение срещу крайнодесните в страната

„Трансформирането на Европейските избори в национални е голям риск, защото не са едни и същи резултатите. Според сондажите, които виждаме преди изборите, има лек спад. Всички смятат, защото изборите във Франция са много голям залог за целия свят, важни са и за България”, посочи той.

Тони Николов съобщи, че във френското общество има наслоени много противоречия. „Проблемите с миграцията и интеграцията са много важни. Френските колеги, с които говорих, са много стъписани. Един от тях ми каза: „Не знам дали Франция няма да влезе в спирала от български избори", разказа още той. 

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase