Евродепутатът уточни, че освен „Величие” и „Възраждане” очаква всички други партии да подкрепят ГЕРБ-СДС

След 6 години в Европейския парламент Асим Адемов от ГЕРБ-СДС напуска Брюксел. Той отбеляза, че е разочарован от отношението на "Продължаваме Промяната - Демократична България" след изборите. 

„Разочарован съм от поведението на ПП-ДБ след изборите. Те загубиха катастрофално, но като че ли не могат да приемат ситуацията. Вместо да демонстрират държавническо поведение, те показват партизанско отношение към сложната обстановка в България”, посочи Адемов.

Зафиров: Нинова допусна груба политическа грешка с включването на Калоян Методиев

„Победата на изборите е много важна, защото е много ясна и категорична. Безспорният победител на тези избори е ГЕРБ-СДС и това не подлежи на никакво съмнение и коментар. Що се отнася до все по-малко участващите в изборния процес, това е тревожен въпрос. Но си има обяснение – хората ми казваха, че са уморени от избори”, заяви евродепутатът.

Адемов е категоричен, че не трябва да има повече избори. „Ако има нови избори през есента, съм убеден, че ще има още по-ниска активност. Тези партии, които сега са в парламента и говорят за предстоящи избори, също ще загубят много”, допълни той.

Евродепутатът уточни, че освен „Величие” и „Възраждане” очаква всички други партии да подкрепят ГЕРБ-СДС, слагайки държавния интерес над партийния.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.