Музеят представя историята на любимата автомобилна марка

Вследващия почти месец светът със сигурност ще е футбол или поне за по-голямата част от ценителите на великата игра в Европа, особено тази в Германия.

Грандиозно откриване на Европейското по футбол (СНИМКИ)

В столицата на Бавария, Мюнхен обаче, има и други впечатляващи места, които да провокират вниманието ни, освен стадиона, на който ще се вихрят част от двубоите от ЕВРО 2024.

Сред тях със сигурност е музеят на BMW, представящ по един великолепен и завладяващ начин историята и еволюцията на любимата автомобилна марка. Една от безспорните атракции в града е такава не само с културното си наследство, но и с архитектурата си.

Футбол и любов: Вижте някои от най-красивите футболни съпруги (СНИМКИ)

Намиращият се близо до парка Олимпия музей впечатлява с уникалната си футуристична форма, дело на виенския професор Карл Шванцер, неслучайно наричана "Салатената купа". Кръглата основа на сградата е с диаметър от 20 метра, а плоският покрив - с 40. 

Основан е още през далечната 1972 година, малко след Летните олимпийски игри в Мюнхен и във времето досега си е изградил реноме на едно от най-интригуващите места тук, като към момента е посещаван от над 250 000 души годишно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BMW Welt I Museum (@bmwwelt)

В него могат да се видят най-различни двигатели, турбини, въздухоплавателни средства, мотоциклети, автомобили, въобще най-разнородни превозни средства в различни вариации - както стари, така и модерни от марката. Всеки кът представя прототипни и състезателни коли, към които на екрани вървят и различни видеопрезентации на различни езици.

По време на обиколката посетителите ползват слушалки, с които да се информират за техническото развитие на BMW. Неслучайно тук важното е не просто пресъздаване на историята, но и духът на марката и нейната идентичност.

10 забележителности в Берлин, които не трябва да пропускате (ГАЛЕРИЯ)

А ако сте от хората с възможности, спокойно можете след това да се разходите и до съседната сграда с футуристична архитектура - BMW Welt, където да разгледате най-новите модели и да си поръчате някой от тях.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase